U prazničnoj regiji Fugen-Kaltenbach u Zillertalu zimska sezona 2024. počinje uz festival ski hrane i delikatesa, 6.decembra, iz celog sveta. Skijaški region Hochcillertal-Kaltenba i Spieljoch-Fugen po šesti put dočekuju zimu sa kulinarskim užicima.
„Fiesta Mekicana“ je moto 14. i 15. decembra u skijaškoj regiji Hochzillertal-Kaltenbach. Posetioci će moći da uživaju u meksičkim specijalitetima, što će biti kulinarski kontrast visokog nivoa. Ovaj samit vodi ljubitelje zimskih sportova u Italiju, Španiju i Izrael.
Pročitajate još: Da li znate šta je Liptauer?

Ukusni obroci u sastavu od tri jela
Oba dana od 9 časova ujutru, na žičarama će moći da se probaju besplatni obroci iz različitih zemalja. Od 11 časova kuvari poslužuju obroke od tri jela, te se zbog velikog interesovanja preporučuje rezervacija. Prvoklasni gurmanski meniji inspirisani su kulinarskom umetnošću slavnih međunarodnih kuvara. Sve u svemu, skijaši i snouborderi uživaće uz hranu iz 12 različitih zemalja. Prikladnu muzičku pratnju pružiće bendovi ili DJ-evi, po prvi put u svim prostorijama gde će učesnici boraviti.
Festival skijaške hrane – delikates

Kulinarski vrhunci ove godine nude bogata gurmanska jela u poznatim kućicama – kolibama kao što su Kristallhutte, Albergo, Vedelhutte ili „Il Restaurante” u Spieljoch – Fugen sa šefom kuhinje Gian Paolo Pacchiele.
„Niko ne govori o dobrom ukusu. Probajte! Naše fantastične kolibe donose najbolja jela i poslastice iz celog sveta u skijaški region Hohcilertal-Kaltenbah i u Špiljoh-Figen – maksimalno uživanje je definitivno zagarantovano“, kaže suvlasnica Marta Šulc, koja se već raduje šestom otvaranju kulinarske sezone.
Ove kolibe će ponuditi gosta specijalitete iz različitih zemalja:
sChic Bar – Norveška, Cristal Hut – Izrael, Vedlhutte – Francuska, Albergo – Italija, Mountain Viev – Nemačka, Snežna koliba – Španija, Skijaška koliba Kaltenbaher – Austrija
Cirmstadl – Švajcarska, Platzlalm – Danska, Kašut – Meksiko, Igra jaram, Planinsko potkrovlje – Veneto (Italija), Kohlalm – SAD, Skijaški dom – Hrvatska
Izvor: tirol.at, foto: Naslovna/SkiFoodFestival © Andi Frank